Kezdőlap  |  Rólunk   |  Szolgáltatások  |  Értékesítés  |  Kapcsolat + 36 20 277 7100                                     Aktuális hírlevelünk >>>

Műszerszervizünk, kalibráló laboratóriumunk szolgáltatásai

A műszerkarbantartás a használatban lévő geodéziai/építőipari műszer folyamatos, zavartalan működését, mérési pontosságának fenntartását szolgáló, preventív szerviztevékenység; más szóval a terepi körülmények (por, csapadék, rázkódás stb.) hatásából adódó elhasználódás, elállítódás rendszeres helyreállításának folyamata.

Ideértendő a hibamegelőző karbantartás, a hosszabb időszakonként szükséges, de rendszeresen visszatérő nagyjavítás és mindazon ellenőrzési, beszabályozási, javítási, tevékenység, amelyet a rendeltetésszerű használat fenntarthatósága érdekében kell végezni.

A műszerek javításakor a gyártók által meghatározott technológiai előírások szerint járunk el, és maradéktalanul igyekszünk betartani a szigorú műszaki és környezeti feltételeket, mint például a kalibráló eszközeink, alapvonalunk, és nagy távolságok mérésére használt prizmáink rendszeres ellenőrzése, az alkatrészek és a munkaállomások antisztatikus érintésvédelmi rendszabályai, és a lézerbiztonság.

Az optikai, elektro-optikai ill. lézeres műszerek javításához, beszabályozásához használatos ún. kollimátor-rendszereinket nagy pontosságú használati etalonjainkkal minden munkanapon ellenőrízük és ha szükséges beszabályozzuk.

A cégünk tulajdonában lévő Leica TDM5005 típusú használati etalon műszer a világ legpontosabb, ipari célra szánt mérőállomás-családjának tagja: 120 méteren belül ± 0.5 mm a távolságmérési pontossága, szögleolvasási pontossága pedig 0,5". Ezen műszerünk segítségével ellenőrizzük távmérő-alapvonalunkat, kollimátor rendszereinket, ezzel igyekezve a lehető legpontosabb mérési eredményeket produkálni megrendelőink részére.

Műszerlaborunkban GPS/GNSS szenzorok javításhoz, mérési képességeik ellenőrzéséhez, teszteléséhez beltéri műholdjel sugárzó berendezéseket használunk. Ennek kiemelkedő előnyeként a műholdas vevőrendszerek javításának sikerességét egyszerre több munkaállomásunknál tudjuk vizsgálni, a tetőn elhelyezett Leica AT302 antennánk a laborba sugárzott jeleinek segítségével. Az időjárás-védelemmel ellátott kültéri antennánk elhelyezése úgy történt, hogy zenittől horizontig, a lehető legtöbb műhold jelének vételével és a lehető legkevesebb kitakarással legyen képes üzemelni.

Felkészültek vagyunk, hogy felszerelt műszerész-gépműhelyünkben (eszterga, állványos fúrógép, köszörű stb.) bizonyos esetekben, az esetlegesen már nem gyártott vagy alkatrész-utánpótlással nem rendelkező műszerekhez legyártsuk vagy felújítsuk a szükséges mechanikus alkatrészeket (tengelyek, perselyek, talpcsavarok stb.). Ezzel igyekszünk megelőzni, hogy a hibás, sérült de még megmenthető műszerekből  ipari selejt keletkezzen.

Cégünk az ISO 9001 minőségirányítási szabvány szerint tanúsított. Kalibráló laborunkban az építőiparban és a földmérésben használatos műszerek kalibrálását rendszeresen ellenőrzött alapvonalunkon és etalon eszközeinkkel, folyamatosan felügyelet mellett, az ISO17025 szabvány szerint, validált kalibrálási eljárások alapján végezzük.

Lehetőséget kínálunk előzetes szerviz-időpontegyeztetésre is, amelynek célja, hogy termelőeszközeit a lehető legrövidebb ideig kelljen nélkülöznie.

Tanúsítványaink:

ISO 9001 tanúsítványunk >>> 

Akkreditálási okiratunk >>>

LEICA auditálási tanúsítványunk >>>

Belső auditor tanúsítvány >>>

Metrológus tanúsítvány >>>


Gyártók, melyek szerviz-technikusainkat oktatták
és szervizképviseletüket vállaljuk:

Leica Geosystems AG
Robert Bosch GmbH
QBL (Quante) Baulaser GmbH
HuaCe Navigation Technology Ltd.
GeoMax AG
Topcon Europe B.V.


Néhány további érdekes link:

Egy műszerkarbantartás képekben >>>

Tudnivaló a mérőműszerek kalibrálásáról >>> 

SZERVIZ PLUSZ >>>

Miért érdemes műszerét a márkaszerviztől beszerezni? >>>

 

GEOKOMP Kft. 1107 Budapest, Mázsa u. 9.   Telefon: 06 1 260 6682, Fax: 06 1 262 3279   E-mail: geokomp (kukac) geokomp.hu

Kezdőlap  |  Rólunk   |  Szolgáltatások  |  Értékesítés  |  Kapcsolat

© Geokomp Kft. - Minden jog fenntartva